“Frankenstein tenia un gran desig d’aprendre. Volia conèixer els misteris del cel, de la terra i de l’ànima de l’home”
Mary Shelley (publicat el 1818)
Frankenstein o el modern Prometeu
Quin poder tenen les bruixes, els monstres i les criatures sobre nosaltres? Quina funció tenen dins el nostre imaginari? De què ens parlen aquestes antigues creacions, comuns a totes les cultures? Aquestes setmanes els estudiants de 2n i 3er d’ESO s’estan posant dins la pells dels monstres més literaris de la nostra tradició per intentar esbrinar els seus misteris, de la mateixa manera que ho volia fer el doctor creat per l’escriptora Mary Shelley.
Al període “Bruixes, monstres i criatures“, ens veiem les cares amb el maligne i sanguinari vampir Dràcula, el cinèfil goril-la King Kong, el monstre esgarrifós creat pel doctor Víctor Frankenstein…. sense oblidar l’aspecte femení de tota la litúrgia, representat en les bruixes, les dones misterioses amb poders sobrenaturals que ha creat l’imaginari popular.
A través d’aquests mites, els estudiants estan treballant la comprensió lectora en català així com la creació artística amb l’elaboració d’un còmic en equip, de la mateixa manera que han estan reflexionant sobre les fronteres entre la fantasia i la ciència ficció. Com a projecte personal, hauran de crear la seva pròpia criatura, bruixa o monstre literari i donar-li vida, per poder resoldre l’enigma intern sobre el poder ocults dels monstres, bruixes i criatures.